2011. szeptember 27., kedd

Véleményeket kérek szépen

Két doboznyi adománnyal kapcsolatban szeretném kérni a véleményeteket. A Siófoki Eurodirect-től kapott, angol nyelvű kiadványokról van szó.

Egy teljes doboznyi van ebből a három füzetből:

http://ec.europa.eu/environment/youth/pdf/hope_kayakos/ENV09039_childrenbook_en.pdf

http://ec.europa.eu/environment/youth/pdf/timmy/en.pdf

http://ec.europa.eu/environment/youth/pdf/benny/en.pdf

Tudom, hogy adomány, és ajándék lónak ne nézd, de most meg kell néznem mégis, két okból. (Fontosnak tartom kiamalni, hogy NAGYON NAGYRA értékelem minden adományozó jó szándékát, erőfeszítését, adományát. Ténylag.)
De ezek a kiadványok sajnos nem felelnek meg a kiírásban foglaltaknak. Nem gyerekkönyvek, nem mesekönyvek, hanem környezettudatos neveléshez segédanyagok lehetnek egy angolul jól beszélő, 8-10 éves gyermek oktatásában. És bizony nehéz az az egy doboz, forintosítva pedig sok. 

Kaptunk a Eurodirecttől még szintén nagyon hasznos kiadványokat, de azok megintcsak nem illenek bele az adománygyűjtés profiljába. Talán egy mégis, egy foglalkoztatókönyv a négy évszakról (este teszek fel képeket), ezt mindenképpen kiküldöm. Egy másik kiadvánnyal kapcsolatban (amiből szintúgy kaptunk jópár darabot) szintén kételyeim vannak. Ez a Fedezzük fel együtt Európát című kiadvány, szintén a 10-15 évs korosztálynak szól, angolul, bár igényes, ötletes, színes kiadvány, mégsem illik a mesés, kifestős, verses könyvek közé.Ezeket csak akkor küldeném ki (és a többire is érvényes) ha szerzünk támogatót. Saját pénzen (eddig ketten vagyunk, akik beszállunk a postaköltségbe) csak azokat, amelyek a kiírásnak szigorú értelemben véve megfelelnek.

Kérdés:

Szerintetek helyénvaló-e, hogy szelektálok (indokolni tudom, de egy kis erkölcsi megerősítésre is vágynék.)
Szerintetek helyénvaló-e, ha továbbadományozom, amit nem küldök ki (szerintem igen, de ebben is megerősítésre vágynék.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése